top of page

Senin Uğurlu Taşın Hangisi?

Her dönemin yıldızı olan pırlanta ve elmaslar kadınlar için vazgeçilmezliğini korusa da değişim rüzgarı mücevherler stillerini de etkiledi. Mesela evlilik tekliflerinin vazgeçilmezi tek taş pırlanta, artık olmazsa olmazımız değil. Modern kadının minimal tasarımlı mücevherlere dönüşüyle birlikte yakut, zümrüt, safir ya da morganite gibi renkli değerli taşlar enerjileriyle pırlantanın en güzel eşlikçileri oldular. Peki ya senin uğurlu taşın hangisi biliyor musun?

Doğal Taşların Enerjisi


Uzmanlara göre doğadaki her varlığın bir enerjisi var. Tam da bu sebeple doğal taşlar meydana gelirken maruz kaldıkları ısı ve basınç ile bir titreşime sahip olabiliyor. Yani bir enerjileri oluyor. Enerjinin geçişkenliği ile de bizler spiritüel düzeyde taşlarla uyumlanarak enerjilerini alabiliyoruz. Eski Türk yazmalarında doğal halk hekimlerinin taşları, tıbbi amaçla kullandığı belirtiliyor. Bu hekimlerin bazıları değerli taşlarla hazırlanan karışımları yeme, içme ya da tene sürme şeklinde uygularken, kimisi de hastalarına takı olarak kullanımını öneriyor. Modern dünyada ise daha çok tenle temas ile bu akışın sağlanabileceği düşünülüyor.

Değerli taşların insanlar üzerindeki etkisi bilimsel anlamda kabul edilmiyor. Ancak bu görüşe karşı çıkanlar var. Kimi taşın enerji verdiği, diğerinin enerjiyi dengelediği, birinin sakinleştirirken diğerinin hareketlendirdiği söyleniyor. Yani bilimsel olarak kanıtlanamasa da etkisini tecrübe eden insanlar bulunuyor. Peki bu nasıl oluyor? Bilim insanları işte bu noktada plesebo etkisini öne atıyor. Yani inanırsan iyi olduğuna, sana gerçekten iyi geliyor. Hayat tecrübesindeki yolda hangimiz bir şeylerin iyi gideceğine inanmak istemiyoruz ki?

Özetle bilimsel ya da değil hayat bize istediğimizi verir mottosuyla, sizin için hangi değerli taşın iyi gelebileceğini bu yazımızda detaylıca inceleyelim istedik.

Ancak önce bu değerli taşların nasıl büyük zorluklarla çıkarıldığını görmek ister misiniz? O zaman hadi izleyelim.

Işığıyla Uğur Veren Değerli Taşların Gücü

Bazen birinde harika bir yüzük görürüz ve hemen benzerini hatta bazen aynısı almak isteriz. Alırız da almasına ama taktığımız anda o ilk hissettiğimiz beğeniyi vermez bize. Çünkü o yüzük ya da o taş, sahibiyle ışığını yansıtır. O yüzden şimdi siz de kendi ışığınıza odaklanın. Emin olun sizinle parlayacak pek çok değerli taş alternatifi bulacaksınız.

Şimdi yakutun kırmızı alt tonlu binlerce ışığının aşkına, mavinin tutkusuyla doğan safire, morganitin pembeden kahveye giden romantik gücüne, zümrütün sadakatle yeşile bağlanmasına hangi anlamlar verilmiş gelin birlikte bakalım. Sizin uğurlu taşınızı da birlikte bulalım.

Uğurlu taşım şans getirir diyenler…

YAKUT

Anavatanı Hindistan ve Güney Asya olan yakut elmastan sonra en sert değerli taşlardan biridir. Yapısı sert olsa da sertliği cesaret, kırmızı rengi aşk, enerjisi ise huzur, sağlık, güven ve mutluluk getiriyor. Eski yazıtlarda özellikle veba hastalığının tedavisinde kullanılırken, yüksek kaygı taşıyan ya da hüzünlü kişilere de iyi geleceğine inanılıyor. Kan taşı ismi de verilen yakutun kan dolaşımına da fayda sağladığı düşünülmekte. Yakut, kırmızı skalasında farklı alt tonlar ile karşımıza çıkabiliyor.

Senin de uğurlu taşın Yakut ise, Sarin yakut yüzük modelimiz belki de tam senin için tasarlanmıştır.

Uğurlu taşım bereket verir diyenler…

SAFÄ°R

Anavatanı Hindistan olan Safir, dünyada az bulunan değerli taşlar arasında yer alır. Safir, mistik güçlerin, güvenin, bereketin ve sakinleşmenin formülünü sunar. Aynı zamanda iletişimi artırmak için ev dekorasyonunda da kullanılabilecek bir taştır. Kraliyet ailelerinin taçlarında kullandıkları, Osmanlı hükümdarlarının ise koyunlarında safir taşı taktıkları bilinir.

Bereketiyle gelsin diye gönlünüz safire düştüyse Julia yüzüğümüzü görmeden geçmeyin.

Uğurlu taşım gücün zarafetini verir diyenler…

ZÃœMRÃœT

Anavatanı en değerlisinin çıkarıldığı Zambiya olsa da zümrüt farklı bölgelerden de çıkarılmaktadır. Aşkın ve duyarlılığın sembolü olarak bilinirken; fiziksel ve duygusal anlamda kişiye denge sağlar. Doğada farklı yeşil tonlarında bulunan zümrütün alıcıları için en kıymetlisi koyu yeşil olanlardır. Osmanlı döneminde padişah kılıçlarında kullanılan zümrüt, gücü simgelerken, farklı kültürlerde kişiye uğur getireceği düşünülmekte.

Uğurlu taşın Zümrüt ise Mia modelimizle zümrüt & pırlanta enerjisini kesinlikle görmelisiniz.

Uğurlu taşım koşulsuz sevgiyi getirir diyenler…

MORGANÄ°TE

Yirminci yüzyılın başlarında keşfedilen Morganite, içinde pembeden başlayıp somona kadar uzanan pastel tonları barındırır. Aşkı kendisine çekerek süreklilik sağladığı düşünülen Morganite, takan kişiye empati sağlayarak kalbini koşulsuz sevgiye açıyor. Fiziksel açıdan ise Morganit, kalbi güçlendirerek çakraları temizler.

Sizce de Bouceg’in özenle işlediği Mihre modeli morganitle pırlantanın efsane uyumunu yansıtmıyor mu?

Sonuç olarak hangi taşı seçerseniz seçin önce niyetinizi üfleyin taşınıza, eminiz ki istediğiniz size gelecektir…

Küçük bir hatırlatma…

Maalesef ki değerli taşların artık oldukça gerçek görünen sahteleri mevcut.

O yüzden de mücevherinizi güvendiğiniz, değerli taş konusunda uzman olan bir yerden almanızı öneriyoruz.


14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page